Uslovi korišćenja

Datum poslednjeg ažuriranja: 16.10.2021

Molimo pažljivo pročitajte ove Uslove korišćenja („Uslovi“, „Uslovi korišćenja“) pre nego što počnete da koristite veb stranicu http://knjizicica.rs („Usluga“) kojom upravlja Dastem Commerce OÜ (Reg. Br. 16208783), vlasnik Danko Petrović, Tartu mnt 67/1-13b, 10115 Talin, Estonija („mi“, „nas“, „naša“ ili „prodavac“).

Vaš pristup i korišćenje Usluge uslovljeni su prihvatanjem i poštovanjem ovih Uslova. Ovi uslovi se primenjuju na sve posetioce, korisnike i druge koji pristupaju Usluzi ili je koriste.

Pristupanjem ili upotrebom Usluge pristajete da vas obavezuju ovi Uslovi. Ako se ne slažete sa bilo kojim delom uslova, možda nećete imati pristup Usluzi.

Prodaja robe putem internet sajta www.knjizicica.rs obavlja se u okviru registrovane delatnosti firme Dastem Commerce OÜ (Maloprodaja putem poručivanja mejlom ili putem interneta – šifra delatnosti 47911/EMTAK 2008 (Estonska klasifikacija ekonomskih aktivnosti).

Osnovna obeležja robe mogu se naći na sajtu www.knjizicica.rs.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača kupovina preko naše prodajne internet stranice www.knjizicica.rs smatra se prodajom na daljinu.

Prodajna cena robe je naznačena uz svaki artikal.

Sve cene su izražene bez PDV-a, jer prodavac nije u sistemu PDV-a.

Kupac prilikom kreiranja narudžbine pritiskom na dugne „NARUČI“ preuzima obavezu plaćanja naručene robe.

U slučaju da nakom prijema robe kupac ustanovi da artikal želi da zameni za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od predhodno poručenog, kupac može zameniti artikal u roku od 14 dana na način kako je to definisano u odeljku Pravo na odustajanje od kupovine.

U slučaju da nakon prijema robe kupac isti ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu, u roku od 14 dana na način kako je to definisano u odeljku Pravo na odustajanje od kupovine.

Potvrdom narudžbine, klikom na dugme „NARUČI“, saglasni ste sa odredbama Ugovora o prodaji na daljinu i uslovima reklamacije.

Načini plaćanja

 • Uplatom na račun: podaci potrebni za plaćanje šalju se na e-mail adresu navedenu u porudžbini, uključujući broj računa na koji kupac treba da plati iznos porudžbine. Kupac može izvršiti plaćanje putem internet bankarstva, uplatom u filijali banke ili pošti. Nakon što evidentiramo uplatu, naručeni artikli se šalju kurirskom službom na adresu navedenu u narudžbini. Rok za uplatu je sedam dana. Plaćanje je moguće u dinarima (RSD), kao i u eurima (EUR).
 • Pouzećem*: Naručene proizvode dobijate na kućnu adresu, a celokupan iznos narudžbine, uključujući i troškove dostave, plaćate kuriru. Plaćanje je moguće isključivo u dinarima (RSD).

*Plaćanje pouzećem je moguće samo ukoliko se dostava vrši na teritoriji R. Srbije.

Plaćanje u dinarima je moguće izvršiti na dinarski račun (RSD) na ime:
Danko Petrović,
Ul. Cara Dušana 41,
34000 Kragujevac

br. računa: 205-9001027006328-66
Komercijalna Banka

Plaćanje u eurima je moguće izvšiti na devizni račun (EUR) na ime firme:
Dastem Commerce,
TransferWise banka,
IBAN: BE49 9671 9706 6071,
BIC: TRWIBEB1XXX

Načini i troškovi dostave

Za kupce iz Srbije:

 • Dostava se vrši kurirskom službom.
 • Troškovi dostave iznose 250 RSD.
 • Ukoliko se plaćanje vrši prilikom dostave, dodatne troškove prenosa novca snosi kupac.
 • Dostava može biti besplatna u slučaju da traje akcija besplatne dostave.
 • Rok za dostavu kurirskom službom je od 5 do 10 radnih dana.

Za kupce iz inostranstva:

 • Dostava se vrši međunarodnom kurirskom službom.
 • Troškovi dostave zavise od nekoliko faktora, stoga nam posaljite e-mail na info@knjizicica.rs sa upitom za troškove dostave.
 • Preporučeno vreme dostave je od 3-4 radna dana od trenutka predaje paketa kurirskoj službi za porudžbine iz Evrope, dok za ostatak sveta dostava je od 5 do 10 radnih dana.
 • Za kupce iz inostranstva mogući su dodatni troškovi carinjenja, po lokalnim zakonima i cenovnicima zemlje gde se paket isporučuje, koje određuje carina te zemlje.
 • Porudžbine sa dostavom za inostranstvo se prikupljaju do 25. u mesecu, a slanje se vrši do kraja tog meseca.

Status pošiljke možete proveriti upitom na e-mail info@knjizicica.rs.

Ako kupac ne preuzme proizvod ili odbije da ga preuzme bez valjanog razloga, prodavac zadržava pravo naplate ukupni troškova rukovanja, transporta i drugih mogućih troškova.

Reklamacije

Pravo na odustajanje od kupovine

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, kupovina preko sajta www.knjizicica.rs smatra prodajom na daljinu. Kod prodaje na daljinu Zakon ustanovljava pravo kupca da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

U slučaju odustanka od ugovora, kupac je dužan da pošalje obaveštenje prodavcu na e-mail adresu info@knjizicica.rs, kao i popunjen Obrazac/izjavu o odustanku od ugovora. Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata prodavcu.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti. Kupac snosi troškove vraćanja robe, a povraćaj se vrši isključivo slanjem na adresu: Cara Dušana 41, 34000 Kragujevac. 

U slučaju odustanka od ugovora, kupac ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Prodavac je dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, s tim što prodavac može odložiti povraćaj sredstava dok ne dobije robu.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je vraćena roba neoštećena, u nekorišćenoj originalnoj ambalaži, originalno zapakovana i sa nepromenjenim brojem artikala. Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe. Ukoliko se utvrdi da je neispravnost nastupila krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i roba će biti vraćena kupcu o njegovom trošku.

Kao kupac ne snosite troškove koji nastaju odustankom od ugovora, osim troškova poštarine koji proisteknu slanjem robe na našu adresu. Sa naše strane se obavezujemo da ćemo, odmah po prijemu robe koja se vraća po osnovu odustanka od ugovora, izvršiti povraćaj sredstava koja su uplaćena za vraćenu robu ili poslati artikal koji želite za zamenu.

Obrazac izjave o odustanku od ugovora:

 1. Ime, prezime i adresa kupca: ___________________________________
 2. Primalac: Danko Petrović, knjizicica.rs, Ul. Cara Dušana 41, 34000 Kragujevac
 3. Ja _____________, ovime izjavljujem da jednostrano raskidam ugovor o prodaji sledećeg proizvoda _______________, naručenog / primljenog dana _________________________

Br. tekućeg računa na koji se vrši povrat sredstava: ________________________

Datum: ________

Reklamacije na oštećenje u transportu

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Ukoliko uočite takvo oštećenje (pocepani delovi i ugnječenje), nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok proverite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda ili gubitak delova. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi delovi su na broju, potpišite prijem pošiljke. Svako oštećenje pri transportu kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe na e-mail adresu: info@knjizicica.rs.

Reklamacije na podatke ili pogrešnu vrstu robe

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, molimo vas da nas kontaktirate na e-mail adresu: info@knjizicica.rs.

Povraćaj sredstava

Prodavac garantuju korisniku povraćaj novca u celosti u slučaju usvojene reklamacije. Prodavac će direktno kontaktirati korisnika za povraćaj novca, putem e-maila, u vezi sa načinom povraćaja sredstava.

Ukoliko je roba plaćena pouzećem, novac se vraća isključivo na tekući račun korisnika – elektronskim putem.

Zaštita ličnih podataka

Vaše podnošenje ličnih podataka korišćenjem Usluge regulisano je našom Politikom privatnosti.

Promene Usluge i cena

Cene naših proizvoda mogu se promeniti bez prethodne najave.

Zadržavamo pravo u bilo kom trenutku da modifikujemo ili ukinemo Uslugu (ili bilo koji njen deo ili sadržaj) bez obaveštenja u bilo kom trenutku.

Nećemo biti odgovorni ni vama ni bilo kojoj trećoj strani za bilo kakvu modifikaciju, promenu cene, suspendovanje ili ukidanje usluge.

Izjava o odricanju odgovornosti

Korišćenje usluge na vaš je vlastiti rizik. Usluga se pruža na osnovu „KAKVA JESTE“ i „KAKVA JE DOSTUPNA“. Usluga se pruža bez bilo kakvih garancija, bilo da su izričite ili podrazumevane.

Prodavac ne odgovara za troškove korišćenja računarske opreme i telekomunikacionih usluga potrebnih za pristup Usluzi.

Promene Uslova korišćenja

Zadržavamo pravo, po sopstvenom nahođenju, da izmenimo ili zamenimo ove Uslove u bilo kom trenutku. Ako je revizija značajna, pokušaćemo da dostavimo obaveštenje najmanje 30 dana pre nego što novi uslovi stupe na snagu. Šta predstavlja materijalnu promenu, utvrdićemo po sopstvenom nahođenju.

Ako nastavite da pristupate našoj usluzi ili je koristite nakon što te revizije stupe na snagu, pristajete na to da vas obavezuju revidirani uslovi. Ako se ne slažete sa novim uslovima, prestanite da koristite Uslugu.

Kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovim Uslovima, molimo vas da nas kontaktirate putem