Zdravo, knjigoljupci!

Ja sam Maja, još jedan knjiški moljac, idejni tvorac i Co-Founder Knjižičice.

…..magija čitanja…..

Njeno Visočanstvo KNJIGA! Knjiga je uvek odličan poklon, bilo da želite da obradujete sebe ili Vaše drage osobe. Ako se uz knjigu dodaju i knjiške sitinice onda imate sve što je potrebno za savršeno čitanje! Zato, zamislite da Vam neko uruči takav poklon, upakovan u kutijicu. Da li osećate to uzbuđenje dok otvarate takvu kutijicu? Ja sam jednom dobila sličan poklon i osetila sam ogromno ushićenje, koje sam htela da podelim sa svojim knjiškim drugarima. Kako bih i Vama omogućila da osetite taj magični trenutak kreirala sam za Vas magičnu knjižičica kutijicu, koja sadrži fantastičnu knjigu domaćeg ili stranog autora i 2-4 bookish proizvoda, koji će Vas inspirisati za savršeno čitanje. Iiiiiiii…….

……neka magija čitanja počne……

…..biraj lokalno, deluj globalno…..

Bookish prozvodi koji se nalaze u našoj ponudi su kvalitetni i jedinstveni prozvodi kako brendiranih, tako i manjih nearfimisanih proizvođača, jer smo prvenstveno želeli da podstaknemo njihov razvoj i promovisanje.

Srećni smo kada se naši poroizvodi isporuče i u inostranstvo, jer na taj način promovišemo Srbiju i srpske proizvode, što je u skladu sa našim idejnim motivom Biraj lokalno, deluj globalno.

Ukoliko želite da se Vaši prozvodi nađu u našoj ponudi i oduševe knjigoljupce širom sveta, kontaktirajte nas! Radujemo se saradnji!

…. kako je sve počelo….

Ova priča ima svoje korene u mom ranom detinjstvu …. Kada sam u trećoj godini upoznala svet slova i shvatila njegovu magiju, izrazila sam želju da postanem član biblioteke. Otac me je odveo u našu gradsku biblioteku „Radoje Domanović“ u Rači. Postala njihov najmlađi član. Sećam se moje uzbuđenosti kada sam videla sve te knjige na jednom mestu …. I danas u mislima čujem škripu stepenica koje su me prvi put vodile ka magiji zvanoj „čitanje“ , osećam miris starih korica i pamtim te police koje su zauvek ostale moje utočište.

Ljubav prema knjizi se nastavila i tokom školskih dana…. Uvek sam ponosno izlazila iz biblioteke noseći hrpu knjiga dok su me prolaznici radoznalo gledali i krišom šaputali: „Vidi ovog malog štrebera”. Sećam se poslednje lektire u srednjoj školi – „Tihi Don, roman u četiri toma, za mene tada prilično teško štivo. Čitala sam tako uzbuđeno, upijala svaku reč….ali nisam imala snage da pročitam poslednjih dvadeset stranica. Sutradan, nastavnik propituje…. i naravno (kako to obično bude 😁) od mene zahteva da prepričam baš tih poslednjih dvadeset stranica. Uh, kako sam samo bila ljuta: „Eto vidiš, streberu! Kako si to dozvolila sebi!” vrisnulo je u meni. Tada je proradio onaj moj inat i rekoh: „Ne želim nikada više u zivotu da čitam knjige!”. Duboko u sebi sam znala da to nije istina, ali sam se tog pravila pridržavala narednih nekoliko godina (da se razumemo, čitala sam stručnu literaturu na fakultetu 😁).

A onda je došao magični trenutak u mom životu…. postala sam majka . Eh, emocije, hormoni,….👶….ma sve je prštalo u meni! I opet se javila ta potreba da čitam! I to nije slučajno, jer se kod majki javljaju određene promene u mozgu, i to u onim regijama koje su odgovorne za emocije, empatiju i socijalnu svest. Odjednom sam želela da iz knjiga usisam svo znanje i iskustvo koje ću usaditi i preneti novom biću koje tek treba da dobije svoja krila i odleti u svet ✨…..Kada me je muž video kako sa bebom u naručju čitam knjigu i onako radoznalo pitao odakle sada ta potreba da čitam (pored svih neprospavanih noći 🙄), samo sam se osmehnula i rekla: „Ma nista posebno, čitam neku knjižičicu!“ . Znala sam da to nije istina, jer sam čitala neki težak klasik i u meni se rodila ideja…. Tada sam i uplovila u ovu našu bookstagram zajednicu. Toliko sam srećna što vas sve poznajem, što vidim da stalno rastemo i negujemo pisanu reč.

Knjiga nikada neće izgubiti vrednost, ona je neprocenjivo blago. Ona je uvek tu da me podseti na dobre i loše stvari, da me motiviše, pokrene moju maštu i podstakne na kreativnost koju zelim da delim sa drugima. Da, njeno Visočanstvo KNJIGA!

……doza zahvalnosti i moja podrška……

Život me je nagradio i pružio mnoge blagodeti. Zbog toga sam svakog dana zahvalana na svemu što imam. Knjige su jedan deo te zahvalnosti i zaslužile su da im posvetim jedan ovakav projekat pun ljubavi, koji nema profit za krajnji cilj, već jednu užvišeniju, ljudsku i humanu dozu, o čemu možete više saznati na stranici Donacije.

Da bih ovaj projekat dovela do perfekcionizma, uložila sam puno truda i vremena. Ako uzmemo u obzir i da sam novopečena mama, može se reći da sam obavila prilično dobar posao. Zar ne? Naravno, bez pomoći supruga ova ideja nikada ne bi bila realizovana. I zato, hvala ti Danko što si me podržao i pomogao svojim konstruktivnim savetima!

Zelim da se zahvalim i svima vama koji pratite moj rad i što činite da moj i život ljudi oko nas bude srećniji!

Hvala vam! ?

naš tim

Marija

Co-Founder | CEO

Danko

Co-Founder | CFO  | CTO

Stefan

Mamina i tatina večita inspiracija

?